Wassen

Erick schrijft:

Ik hou het niet echt bij, maar ik denk dat ik me zo eens in de drie weken onder de douche was. Onze douche heeft slechts koud water. Nu denken jullie misschien, dat ik een smeerpijp ben, maar het fijne is dat Marijke nog altijd lekker tegen me aan kruipt in bed…

Mijn geheim is geen geheim: wanneer er geen toeristen zijn in Kaza Bom Vista – en die zijn er op het ogenblik niet – en wanneer er ook maar een beetje water in onze irrigatietank zit, dan ga ik tegen de avond omhoog naar de tank, naar Kaza Bom Vista. Machu gaat altijd met me mee, een van die uitjes die we samen doen. Machu gaat daar boven es lekker in het zand rollen en ik aai hem over zijn buik. Daarna gaat hij mij bewaken: gewoon lekker op de tank liggen, alles in de gaten houden, af en toe wat blaffen.

Ik ontdoe me van mijn T-shirt en mijn korte broek, tegelijk met de ingenaaide binnenbroek. En dan sta ik daar naakt op de veranda van Kaza Bom Vista. Ik hoop dan, dat niemand mij zo ziet, ik ga er van uit dat niemand mij zo ziet want niemand wil mij zo zien en het is nogal afgelegen…. Maar toch.

Dan kijk ik snel over de baai en realiseer ik me, dat ik in mijn niksje sta te kijken naar de prachtige baai, naar de Atlantische oceaan, naar waar de wereld stopt, en dan voel ik me eventjes één met de wereld.

Vervolgens laat ik me snel in de tank zakken. Effe doorkomen want het water voelt koud. De ruimte in de tank voelt bedompt en klein. Wanneer het water slechts tot m’n ballen komt, blijf ik even staan; even wennen alvorens koppie onder te gaan. Wanneer het water hoog is, ben ik er in een keer door en zwem zelfs een paar slagen. Dan mijn handen over mijn lijf, mezelf wassen.

Nog even in de tank blijven, die kleine ruimte met het schaarse water wat we hier hebben bezien, hoe ik ervan geniet. Dan klim ik uit de tank en sta druipend te kijken over onze baai…

Ik geef Machu een aai. Droog mezelf snel af en doe de veilige kleren weer aan, want hoe fijn het ook is om naakt te zijn, ik voel me wat beschaamd omdat ik weet dat het hier niet zo hoort.

Volgende »

  1. Wij moeten de ” geniet-momenten “koesteren , Erik !
    Het geeft veel voldoening , energie en inspiratie als innerlijke rust .
    Lang leve de water tank !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.